Descriere:
Baza acestui macerat – uleiul de soia – are o serie de calități, și cu toate acestea, nu este suficient de apreciată ca produs cosmetic. Conține acizi grași esențiali omega 9, 6 și 3, un nivel ridicat de fitosteroli și isoflavone. Fitosterolii ajută pielea inflamată, afectată de arsuri sau iritații, astfel asocierea uleiului de soia cu substanțele active din aloe vera formează o sinergie cu efecte benefice pentru orice tip de piele.
Metoda de obținere: prin macerarea frunzelor proaspete cu gel în ulei de soia rafinat, extragerea activelor liposolubile și adăugarea de vitamina E ca antioxidant
Proprietăți organoleptice: lichid clar, ușor gălbui, vâscozitate medie, miros fin caracteristic
Pe piele: destul de penetrant, senzație nu foarte grasă
Ingrediente (INCI): glycine soja oil, aloe barbadensis leaf extract, tocopherol
Proprietăți:
- antiinflamator, calmează pielea
- nutritiv pentru piele și păr
- regenerator, favorizează cicatrizarea
- emolient, sporește elasticitatea pielii
- favorizează sinteza de colagen și elastină
Recomandări:
- este potrivit pentru îngrijire corporală, capilară și pentru tenul normal sau uscat
- îngrijirea pielii uscate, descuamate, crăpate
- îngrijirea pielii sensibile, fragile, calmarea pielii iritate
- ca atare sau combinat cu alte uleiuri și unturi pentru îngrijirea mâinilor și a picioarelor
- îngrijirea tenului matur, uscat, ridat, tern
- îngrijirea pielii deteriorate, afectate de factorii de mediu sau de arsuri solare
Modalitati de utilizare:
- este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele
- ca ingredient inclus în compoziții cosmetice pentru îngrijirea tenului: creme, seruri, loțiuni
- inclus ca ingredient în formulele de îngrijire a corpului: creme, balsamuri, unguente, unturi de corp
- ca atare sau ca ingredient în aplicații pe piele după expunerea la soare, după ras sau epilat
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă
Precautii: a se evita utilizarea de către persoanele alergice la soia; uz cosmetic
Recenzii
Nu există recenzii până acum.