Ce conține:
- Zahăr brut nerafinat obținut din trestie de zahăr de calitate superioară din Mauritius. Conținut ridicat de melasă – de aici și forma de pastă.
Cum se consumă:
- Se pot prepara diverse prăjituri sau deserturi: tarte delicioase cu caramel, tort cu mere și fructe, chec cu rubarbă și ghimbir, clătite.
- În lapte sau ceai, cu fulgi de cereale, musli sau alte alimente, zahărul melasa are un gust inconfundabil.
- Alte utilizări culinare sunt sosuri pentru salate, marinate pentru carne și pește, sau chiar ca un sirop turnat peste deserturi cu fructe proaspete.
- Contraste delicioase apar în combinația cu fructe de pădure roșii, citrice sau chiar legume: paste, conopidă, dovleac sau cartofi dulci, înainte de coacerea la cuptor.
- După deschidere, trebuie păstrat într-un recipient etanș din sticlă, deoarece se întărește.
Recomandări:
- Recomandăm pentru utilizarea în special pentru prăjituri, datorită gustului deosebit.
Istoric:
- Denumirea provine de la grecescul „Melan” – negru sau după alte surse de la „melaço” cuvânt portughez, el însuși derivat din cuvântul latin Mel sau miere.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.