NOU!Descopera cele mai noi PACHETE PROMOTIONALE!

[wd_asp id=2]

Ulei de Ricin 30ml - Solaris

6,70 lei

2 în stoc

Beneficii:

Ricinul (Ricinus communis) aparține familiei Euphorbiaceae și este o plantă erbacee originară din Africa, ce s-a răspândit apoi și s-a aclimatizat în Orientul Mijlociu și în India. În prezent, se dezvoltă mai ales în condiții de climat tropical, dar și temperat, cu temperaturi mai crescute în timpul verii. În România, ricinul se cultivă îndeosebi în regiunile de sud, unde a fost aclimatizat cu succes.

Proprietati:

Uleiul de ricin este utilizat cu precădere în cosmetică și în industria farmaceutică, în scop medical, pentru tratarea unor afecțiuni diverse. Poate fi administrat atât intern, cât și extern.

Uleiul de ricin prezintă cel mai înalt grad de vâscozitate dintre toate uleiurile vegetale. Conține acizi grași precum:

  • acidul ricinoleic (în proporție de 90% din totalul acizilor grași din compoziția ricinului), care conferă o mulțime dintre beneficiile utilizării uleiului de ricin;
  • acidul palmitic;
  • acidul stearic;
  • acidul oleic (omega 9);
  • acidul linoleic (omega 6).

Ricinul prezintă proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, antihelmintice, antifungice, antioxidante, emoliente, hidratante, regenerante, expectorante, laxative, purgative.

Beneficii:

  • Uleiul de ricin administrat extern este util într-o gamă largă de afecțiuni (vindecă eczmele, rănile, plăgile, ulcerațiile cutanate, reduce inflamațiile și durerile articulare, musculare) și contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății părului, a pielii, a tenului, unghiilor, genelor.
  • Administrat intern, combate constipația cronică, constipația acută, activează peristaltismul intestinal, elimină indigestiile şi tratează paraziții intestinali.

 

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru păr

  • Contribuie la îngrijirea părului și a scalpului (previne subțierea și căderea firului de păr, stimulează îngroșarea și creșterea acestuia, combate calviția, elimină mătreața). Conținutul ridicat de acid ricinoleic îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului, iar principiile emoliente pe care uleiul de ricin le conține hidratează firul de păr și scalpul, minimizând riscul apariției sau tratând mătreața, dacă aceasta a apărut deja. Echilibrează pH-ul scalpului.
  • Îmbunătățește absorbția celorlalte substanțe nutritive din produsele utilizate pentru îngrijirea părului, prevenind despicarea firelor de păr.
  • Aplicarea uleiului de ricin pe părul uscat și deteriorat regenerează părul și îi conferă strălucire și un aspect mătăsos.
  • Contribuie la creșterea și întărirea genelor și a sprâncenelor.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru piele

  • Acțiune antiinflamatoare, calmează iritațiile pielii – o soluție eficientă în cazul eczemelor, pecinginelor, arsurilor solare, degerăturilor sau a mâncărimii cronice
  • Vindecă și elimină negii, alunițele, furunculii, ulcerațiile cutanate.
  • Are efect emolient și hidratant, ajută la eliminarea uscăciunii pielii, a fisurilor, crăpăturilor și a bătăturilor.
  • Decolorează cicatricile prin efectul de reducere a pigmentării.
  • Elimină petele de bătrânețe.
  • Tratează vergeturile cauzate de sarcină sau de o creștere sau slăbire bruscă în greutate.
  • Acțiune antimicrobiană – tratează infecțiile fungice ale pielii (inclusiv „piciorul de atlet”), herpesul.
  • Acționează ca dezinfectant asupra rănilor deschise, a tăieturilor minore sau a zgârieturilor.
  • În toate aceste cazuri, se recomandă ungerea cu ulei de ricin a zonelor afectate și aplicarea unei bucăți de bumbac deasupra, pentru o perioadă de timp variabilă de la caz la caz. Se îndepărtează apoi uleiul cu apă călduță și săpun, în situațiile care permit aceasta.

 

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru ten

  • Combate acneea prin efectul antibacterian și antiinflamator al uleiului de ricin.
  • Stimulează producția de colagen și elastină. Aplicarea zilnică a uleiului de ricin pe piele reduce ridurile și liniile fine, diminuează cearcănele. Oferă strălucire tenului îmbătrânit.
  • Efect emolient și hidratant, pielea feței devine catifelată.
  • Diminuează petele pigmentare, pistruii.
  • Curăță porii și elimină punctele negre

 

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru unghii

  • Conferă rezistență și tărie unghiilor crăpate sau casante.
  • Tratează cuticulele îngroșate.
  • Conferă unghiilor hidratare, netezime, strălucire.
  • Accelerează creșterea unghiilor.
  • Protejează unghiile împotriva infecțiilor bacteriene și fungice.

 

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru barbă

Reprezentanții sexului masculin se pot bucura și ei de beneficiile utilizării uleiului de ricin, atât în cazul părului, dar și pentru barbă. Fiind bogat în acizi grași, uleiul de ricin întărește firul de păr, accelerează creșterea acestuia, fiind alegerea perfectă pentru o barbă deasă, suplă, puternică.

 

Uleiul de ricin în uzul intern

Administrat intern, uleiul de ricin are efecte mai ales în cazul constipației și paraziților intestinali.

Pentru tratarea constipației, este indicat să iei în fiecare dimineață câte o linguriță de ulei cu suc de portocale, pentru un gust mai bun. Este necesar ca această cură să nu dureze mai mult de 3 zile, întrucât uleiul de ricin are efect laxativ sau purgativ, în funcție de cantitate și durata administrării.

Pentru tratarea paraziților intestinali, administrarea uleiul de ricin se poate face în paralel cu consumul de semințe de dovleac. Dimineața, pe stomacul gol, se consumă 10-20 g de semințe de dovleac, apoi se poate ingera o lingură de ulei de ricin. Cura se poate urma timp de 7 zile.

De asemenea, poate fi utilizat intern și în cazul infecțiilor gastro-intestinale.

 

Măști și tratamente cu ulei de ricin

Datorită spectrului larg de beneficii pe care uleiul de ricin le prezintă, acesta este adecvat pentru a fi folosit în tratamente sau măști aplicate în scopul redobândirii sau menținerii sănătății părului, a mâinilor, dar și pentru ten.

Mască cu ulei de ricin pentru păr

Pe lângă uleiul de ricin, uleiul de măsline și cel de cocos sunt uleiuri vegetale care fortifică firele de păr, le regenerează și le stimulează creșterea. Amestecă într-un bol jumătate de cană de ulei de ricin, 4 linguri de ulei de cocos și 2 linguri de ulei măsline. Aplică masca pe părul umed și pe scalp, distribuind-o uniform. O poți lăsa să acționeze o oră sau peste noapte pentru rezultate mai puternice. Spală, apoi, părul cu șampon pentru a îndepărta uleiul. Părul va fi regenerat, mătăsos și strălucitor.

Mască cu ulei de ricin pentru mâini și coate

Amestecă într-un bol mic o cantitate egală de ulei de ricin și ulei de migdale. Apoi, introdu bolul într-un vas mai mare, ce conține apă caldă. În final, adaugă 2-3 picături de ulei de lămâie, amestecă totul și aplică masca pe mâini, unghii, coate, lăsând-o să acționeze pe o perioadă de minim 30 de minute.

Mască cu ulei de ricin pentru ten

Poți aplica o mască cu ulei de ricin, ulei de jojoba și ulei esențial de lavandă. Combinația celor trei tipuri de uleiuri curăță porii și îndepărtează punctele negre. Acestea se combină, însă, în proporții diferite, în funcție de tipul pielii.

În cazul tenului normal, amestecul se face dintr-o cantitate de 1/4 ulei de ricin și 3/4 ulei de jojoba, în timp ce pentru tenul gras se pot folosi 1/3 ulei de ricin și 2/3 ulei de jojoba. La final se poate adăugă o picătură de ulei esențial de lavandă. Amestecul obținut se aplică pe față și se masează timp de 20 de minute, după care se acoperă fața cu un prosop umezit, cald, lăsând masca să acționeze câteva minute. În final, se șterge fața cu prosopul respectiv pentru a elimina excesul de ulei care nu s-a absorbit în piele.

Contraindicații în utilizarea uleiului de ricin

Semințele de ricin sunt toxice. Toxicitatea semințelor se datorează ricinei, o proteină toxică care poate conduce la aglutinarea globulelor roșii, cauzând moartea în urma consumului a doar câteva semințe de ricin. Din pricina toxicității este interzisă consumarea semințelor. Se recomandă ca ricinul să fie administrat doar în formule standardizate, preparate de laboratoare specializate, sub formă de ulei.

Prin intermediul procesului de extracție al uleiului, ricina este îndepărată și dezactivată. În cazul administrării plantei sub formă de ulei este importantă doar respectarea dozei recomandate de eticheta produsului sau de către medicul fitoterapeut.

 

Consumul uleiului de ricin este interzis pentru:

  • copii;
  • femeile gravide (poate declanșa nașterea);
  • mamele care alăptează;
  • persoanele care suferă de boli inflamatorii intestinale (de exemplu, diaree, colită);
  • persoanele care suferă de apendicită.

Intoxicația cu ulei de ricin prezintă anumite simptome specifice:

  • perturbare digestivă – se poate remarca prin efecte secundare, precum: greață, diaree, vărsături, disconfort gastric;
  • reacții adverse alergice (prurit, erupții cutanate, senzații de înțepătură, umflarea feței sau a gâtului, amețeli);
  • deshidratare;
  • tahicardie;
  • nefrită;
  • convulsii.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Ricin 30ml – Solaris”

Te-ar mai putea interesa și..

BIOVE SRL utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a BIOVE SRL cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.