Ulei de floarea-soarelui extravirgin, obținut prin presarea la rece a semințelor crude de floarea-soarelui. Bogat în lecitină și grăsimi nesaturate (acid linoleic și acid oleic). Este uleiul vegetal cu concentrația cea mai mare de vitamina E, un antioxidant care încetinește îmbătrânirea celulară, elimină stresul oxidativ și întărește sistemul imunitar. Pe lângă vitamina E, mai regăsim în compoziția uleiului de floarea soarelui vitamina K, dar şi minerale importante pentru un organism sănătos: cupru, seleniu, magneziu, fosfor, fier, mangan.
Uleiul de floarea soarelui mai conține și lecitină, care este necesară pentru susținerea unei excelente activități cerebrale.
Beneficii:
- sursă excelentă de vitamina E – uleiul de floarea soarelui este bogat în vitamina E, un antioxidant care, pe lângă rolul esenţial în încetinirea îmbătrânirii celulare, ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor, mai ales a celor cardiace. Potrivit studiilor, alimentele bogate în vitamina E diminuează stresul oxidativ din organism și pot inclusiv să îmbunătățească rezistența fizică, să faciliteze o bună circulație sanguină și să dezvolte tonusul muscular.
- protejează sănătatea inimii – alimentele bogate în acid linoleic pot reduce colesterolul LDL, tensiunea arterială și riscul de a dezvolta boala coronariană. Grăsimile mononesaturate (acidul oleic) diminuează inflamațiile din corp și cresc colesterolul „bun” (HDL). Prin aceste acțiuni, principalii factori de risc pentru apariția afecțiunilor cardiace sunt menținuți sub control, iar sănătatea inimii este protejată.
- susține buna funcționare a creierului și sistemului nervos – având un conținut bogat în vitamina E, antioxidanți, lecitină și acizi grași esențiali, uleiul de floarea soarelui ajută la tonifierea sistemului nervos. Conform unor cercetări, poate preveni apariția afecțiunilor neurodegenerative, printre care și Alzheimer.
- conferă energie – în timp ce grăsimile saturate te pot face să te simți letargic după ce le consumi, grăsimile nesaturate din uleiul de floarea soarelui te pot energiza, având efect tonic general. Aceste grăsimi nesaturate susțin descărcarea glicogenului din ficat în sânge, oferind un plus de energie organismului.
- menține pielea frumoasă și sănătoasă – vitamina E și acizii grași din uleiul de floarea soarelui hidratează pielea, regenerează celulele deteriorate ale pielii și grăbesc vindecarea rănilor. Uleiul de floarea soarelui este excelent pentru pielea uscată, sensibilă (având efect emolient) și pentru pielea ridată (menține elasticitatea pielii, atenuează ridurile).
- hrănește și regenerează părul – uleiul de floarea soarelui poate fi un excelent balsam pentru părul uscat. Hidratează părul și îi conferă un aspect moale, mătăsos. Îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului și ajută la îngroșarea firului de păr prin intermediul acidului linoleic.
- întărește sistemul imunitar – uleiul de floarea soarelui este bogat în antioxidanți care fortifică barierele membranelor celulare, împiedică bacteriile și virușii să pătrundă în organism, mărind capacitatea acestuia de a se apăra de infecții.
Mod de utilizare:
Uleiul de floarea soarelui este un ajutor de nădejde în bucătăria ta. Îl poți adăuga în salate, supe, paste, în mâncăruri gătite sau peste legume coapte. Este un ulei potrivit chiar și pentru plăcinte sau deserturile cu coacere în cuptor.
Ca ulei de gătit, este excelent pentru sotat și preparat la foc scăzut mâncăruri înăbușite, foarte gustoase.
Nu este indicat să folosești uleiului de floarea soarelui presat la rece la temperaturi foarte înalte, care degradează antioxidanții și vitaminele din compoziție, putând genera anumiți compuși toxici.
Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit inclusiv în scop terapeutic (în cure), dar și în aplicații cosmetice pentru îngrijirea părului și pielii.
Prezentare: 1 L
Recenzii
Nu există recenzii până acum.