Ce conțin:
- Stafidele conțin multă fructoză, antioxidanți (fenoli), vitamine (K, C, E, B), precum și minerale importante – bor, calciu, potasiu.
Cum se consumă:
- Pot fi consumate ca atare, adăugate în musli, fulgi sau presărate în preparate din cocă (fursecuri, chec ș.a.).
Cum acționează:
- Stafidele sunt supranumite bomboane naturale, datorită fructozei din compoziție.
- Dau un plus de energie în perioadele aglomerate ale zilei, iar fibrele ajută la îmbunătățirea digestiei.
- Contribuie la reducerea carenței de calciu și potasiu.
Istoric:
- Stafidele au apărut întâmplător, când un cultivator de struguri fără sâmburi a uitat câțiva la soare, iar aceștia s-au uscat. S-a întâmplat în districtul Fresno din California, în cadrul unei companii locale. Au fost, mai apoi, distribuite în toată America și au contribuit la îmbogățirea cultivatorului, M. Theo Kearney. În prezent, stafidele se obțin din culturi din America, Europa, Africa de Sud, India.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.