Ce conține:
- Boabe de soia nemodificata genetic. Conține acizi grași Omega 3 și Omega 6, proteine, fibre, vitaminele A, B2, B5, B6, C, D, E. Are 40% proteine, 20% grăsimi, 20% acizi, 10% apă, 5% celuloză și 5% reziduuri minerale (fier, potasiu, calciu).
Cum se consumă:
- Soia se pune la înmuiat peste noapte și apoi se fierbe până ce bobul devine moale.
- Din boabele fierte se pot prepara chifteluțe sau pateuri.
- Din boabele de soia se poate face și lapte de soia, prin omogenizarea în robotul de bucătărie.
- Este denumită și biftec vegetal, fiind un înlocuitor valid pentru carne.
Cum acționează:
- Proteina de soia, prelucrată corect, este singurul aliment vegetal care oferă corpului toți aminoacizii esențiali.
- Este o sursă bogată de antioxidanți.
Pentru ce recomandăm:
- Protejează vasele sanguine, previne ruperea arterelor și reduce incidența bolilor de inimă și întărește sistemul imunitar.
- Datorită fibrelor pe care le conține (care micșorează nivelul de zahăr din sânge), soia poate fi consumată și de diabetici.
Istoric:
- În jurul anului 2853 Î.C, legendarul împărat al Chinei, Shennong, a proclamat 5 plante ca fiind sacre: orezul, grâul, orzul, meiul și soia. Supranumită de asiatici „carnea fără oase”, soia a pătruns și în Europa abia la începutul anilor 1700, iar în Statele Unite în 1765. Însă adevăratele ei virtuți au fost descoperite, în afară Asiei, abia la începutul anilor 1900.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.