Semințele de Pin au proprietăți energizante, fiind ideale pentru înlăturarea oboselii și stresului. Ajută la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea colesterolului, prin conținutul ridicat de magneziu și acizi grași Omega 6, 9, 3. Sunt o sursă bună de vitamine, fosfor, magneziu și mangan în alimentația sănătoasă.
Beneficii:
- contribuie la menținerea sănătății inimii – datorită conținutului bogat în acizi grași mononesaturați și a unor minerale (precum magneziul și potasiul), semințele de pin susțin buna funcționare a inimii prin scăderea „colesterolului rău” (LDL), creșterea „colesterolului bun” (HDL) și prin reglarea tensiunii arteriale. Pot preveni dezvoltarea plăcilor de aterom pe pereții vaselor de sânge și apariția afecțiunilor cardiovasculare (insuficiența cardiacă, aritmia și fibrilația atrială) datorită conținutului de antioxidanți din compoziție.
- benefice pentru sănătatea ochilor – semințele de pin conțin vitamina A și luteină, un antioxidant esențial în prevenirea afecțiunilor oculare precum degenerescența maculară și cataracta.
- conferă energie – semințele de pin pot revigora organismul, eliminând oboseala și stresul, tensiunile psihice și fizice. Aceasta se datorează în special conținutului de magneziu, care conferă vitalitate și energie, facilitând inclusiv relaxarea mușchilor. Fierul din compoziția semințelor de pin contribuie și el la producerea de energie, stimulând celulele să producă energia necesară pentru funcționarea optimă a organismului uman.
- te ajută să slăbești – acidul pinoleic din compoziția semințelor de pin stimulează secreția hormonului colecistokinină (CCK), un hormon supresor al senzației de foame. Consumul semințelor de pin inhibă apetitul, aceasta conducând la un consum mai mic de calorii pe tot parcursul zilei, ce te va ajuta să pierzi kilogramele nedorite.
- stimulează sistemul nervos și reglează dispoziția emoțională – datorită magneziului din compoziția semințelor de pin, consumul acestora a fost corelat cu diminuarea/eliminarea anxietății, depresiei și stresului. De asemenea, magneziul și vitaminele din complexul B pot îmbunătăți memoria și funcțiile cerebrale, eliminând deficitul de concentrare și agitația. Conținutul de fosfor al semințelor de pin recomandă acest aliment în cazul celor care suferă de epuizare nervoasă, întrucât regenerează și conferă vitalitate celulelor creierului.
- întăresc sistemul imunitar și previn îmbătrânirea prematură – manganul stă la baza superoxidului dismutază (SOD), o enzimă antioxidantă care este activată la nivelul mitocondriilor, având rolul de a revitaliza celulele și de a reduce rata deteriorării celulare de către radicalii liberi, ajutând corpul să dezvolte rezistență împotriva agenților patogeni care ar putea conduce fie la apariția unor afecțiuni sau boli, fie la degradarea țesuturilor și la îmbătrânirea prematură a organismului. La această acțiune contribuie și tocoferolii.
Mod de utilizare:
Atât semințele de pin crude, cât și cele ușor prăjite le poți adăuga la:
- amestecurile de nuci, semințe și fructe uscate – pentru o gustare rapidă
- fursecuri, biscuiți și prăjituri (în special raw vegane sau vegane)
- granola, ciocolată, înghețată sau la batoanele energizante
- „prăjitura bunicii” (torta della nonna) – un desert delicios ce aparține patiseriei italiene
- unele sortimente grecești de baclava
- salate din diverse frunze și legume/salate de fructe
- paste, preparate din orez sau quinoa
- salată sau mâncare de spanac ori de ciuperci
- wrap-uri sau lipii umplute cu legume
- presărate peste hummus
- în compoziția sosului pesto
Prezentare: 100 grame
Recenzii
Nu există recenzii până acum.