Ce conține:
- Substanțe minerale: potasiu, magneziu și calciu; proteine; uleiuri.
Cum se consumă:
- Se folosesc în compoziția diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri sau murături.
- Pentru uz extern se prepară cataplasme. Cei care suferă de constipație cronică să consume câte o linguriță de boabe de muștar cu lapte sau apă.
- Împotriva durerilor reumatice se pune o pastă cu muștar pe locurile afectate.
- Această pastă este rezultatul amestecării a 3-4 linguri de făină de muștar cu apă călduță.
Cum acționează:
- Muștarul este un bun laxativ, ajută la reducerea colesterolului, stimulează buna funcționare a circulației sângelui, este un bun antiinflamator și stimulează apetitul.
Pentru ce recomandăm:
- Este un bun aliat împotriva afecțiunilor respiratorii și a gripelor.
Contraindicații:
- Muștarul trebuie consumat cu precauție, deoarece depășind o anumită doză produce inflamații ale tractului gastrointestinal, diaree și afecțiuni ale rinichilor.
Istoric:
- La greci muștarul era întrebuințat pentru consumul de carne, în timp ce romanii îl foloseau ca antidot împotriva mușcăturilor de șarpe, a febrei musculare și chiar a ciumei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.