Beneficii:
- Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega3 si 6 – consumul de chia joaca un rol important in functionarea creierului, dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si cardiovasculare.
- Chia sunt pline de antioxidanti – quercetina, kaempferol, acid cafeic si acid clorogenic, care impiedica deteriorarea celulelor
- Calciu – esential pentru sanatatea oaselor, pentru muschi și nervi.
- Mangan – elementul care joaca un important rol anti-imbatranire, este implicat in activarea enzimelor și a vitaminelor, in sinteza de colesterol, proteine, carbohidrati si normalizarea productiei de hormoni.
- Fosfor – compusul structural al dintilor, oaselor si al celulelor, cel care sprijina sistemul imunitar
- Seleniu – un alt antioxidant natural in continut ridicat care, actionand impreuna cu vitamina E, protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi
- Fier – chia au un continut bogat in fier, compus esential pentru formarea hemoglobinei
- Magneziu – semintele de chia sunt bogate in magneziu, element care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii, in functionarea sistemului nervos, de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare.
Semintele de chia contin:
- de 5 ori mai mult calciu decat laptele.
- de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
- de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
- de 3 ori mai multe fibre decat graul, ovazul sau orice alt tip de cereale
- de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.
- mai mult Omega 3 decat somonul.
Mod de administrare: crude, in salate sau iaurturi, in fresh-uri sau mixuri de fructe.
Semintele de chia au capacitatea de a absorbi o imensa cantitate de lichid, pana la de 12 ori propria lor greutate, in mai putin de 10 minute. Asadar, daca sunt consumate simple, este recomandat sa fie insotite de un pahar mare de apa sau sa fie lasate la inmuiat in lichid in prealabil, pentru a evita deshidratarea organismului.
Prezentare: 150grame
Recenzii
Nu există recenzii până acum.