Ce conține:
- Are un conținut mare de aminoacizi superiori, vitamine: A, B, E și K, minerale: mangan, fier, fosfor, magneziu, seleniul, cupru, siliciu, sodiu, sulf, iod, acizi grași Omega 3 și Omega 6.
Cum se consumă:
- Este un ingredient nelipsit din produsele de panificație și patiserie.
- Secara se poate consuma ca atare, fierbând boabele și preparând alimente ca înlocuitor pentru orez sau sub formă de decoct (30 grame boabe la un litru de apă).
- Decoctul din boabe este răcoritor, vitaminizant și este recomandat și el pentru proprietățile laxative și emoliente.
- Boabele sunt bogate în fibre, deci sunt foarte indicate pentru normalizarea tranzitului intestinal, pentru eliminarea toxinelor.
Cum acționează:
- Boabele de secară sunt energizante, emoliente, benefice pentru sistemul digestiv.
- Ajută la funcționarea normală a sistemului cardiovascular, sunt de folos în combaterea hipertensiunii.
Pentru ce recomandăm:
- Datorită conținutului de acizi Omega 3 și 6, secara este indicată pentru reducerea colesterolului.
- Menține sănătatea tiroidei, prin conținutul ridicat de iod.
- Boabele sunt bogate în fibre, deci sunt foarte indicate pentru normalizarea tranzitului intestinal și pentru eliminarea toxinelor.
- Manganul facilitează mai multe procese metabolice, alături de enzime și acționează pentru prevenirea apariției radicalilor liberi.
Contraindicații:
- Conține gluten.
Istoric:
- Secara este cunoscută din timpuri străvechi, cam de prin epoca bronzului, crescând în sălbăticie în Asia Mică, Turcia și zonele adiacente. Mai întâi, secara era doar o buruiană care creștea prin lanurile de grâu. Mai târziu, ea a început să fie cultivată separat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.