Ce conține:
- Bogat în minerale: seleniu, magneziu, mangan vitaminele : B1, B2, B3, B6 carbohidrați, fibre, gama-orizanol.
Cum se consumă:
- Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati își dublează volumul după fierbere, nu este lipicios și se digeră ușor.
- Mod de preparare: înainte de fierbere, orezul se spală in 2-3 ape și se poate lăsa la înmuiat 30 de minute. După fierbere, se lasă puțin să se așeze.
- Pentru acest orez, este ideală folosirea aparatului de gătit cu abur sau a aparatului de fiert orez, astfel obținem un rezultat pufos și delicios. În timpul fierberii se pot adaugă câteva grame de sare sau o bucățică de unt.
Cum acționează:
- Are indice glicemic redus, are efecte benefice asupra tubului digestiv, efecte tonice pentru organism.
Pentru ce recomandăm:
- Orezul basmati are un index glicemic redus și poate fi consumat de persoanele diabetice, deoarece nu crește nivelul zahărului din sânge, față de alte cereale și produse preparate din făină albă.
- Este o sursă de vitamine B – susține buna funcționare a inimii, a mușchilor.
Istoric:
- De peste 1000 de ani, acest orez este cultivat în Himalaya și India.
- Orezul basmati este unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de orez.
- Este un orez cu bob lung și aromă delicată.
- Cuvântul basmati înseamnă aromat și moale.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.