Ce conține:
- Conține proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esențiali, cum ar fi triptofanul.
Cum se consumă:
- Boabele de mei se consumă fierte ca atare sau se pot adăuga în diverse preparate: supă (meiul poate înlocui cu succes boabele de orez), pilaf, budinci, salate, prăjituri.
Cum acționează:
- Cu un conținut de aprox. 12% proteină, meiul este sățios și hrănitor. Ajută la o absorbție redusă a carbohidraților și a grăsimilor, protejează vasele de sânge de arteroscleroză și eventuale hemoragii.
Pentru ce recomandăm:
- Meiul este o cereală integrală, așadar este foarte bogat în enzime digestive.
- Nu conține gluten, este puțin alergen și se digeră ușor.
- Este alcalin, poate fi utilizat cu succes în combaterea acidozei.
- Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejează sistemul gastro-intestinal, stimulează sistemul nervos, contribuie la sănătatea oaselor, a dinților și a părului.
Istoric:
- Meiul este o cereală ce își are originea în Asia și Africa.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.