Lintea are continut ridicat de proteine . De asemenea, este o sursa importanta de vitamine, cum ar fi vitamina B, vitamina E, A, C, K sau minerale precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu.
Linte rosie este sortimentul pe care il poti include cel mai usor in bucataria ta, pentru ca are cel mai scurt timp de gatire (minim 15 minute), se inmoaie destul de mult la fierbere, motiv pentru care constituie baza potrivita pentru piureuri, pateuri vegetale, supe creme.
Beneficii:
- Acidul folic, magneziul si fibrele din compozitia lintei ajuta la reucerea riscului de afectiuni cardiovasculare.
- Bogata in fibre solubile si insolubile care sprijina tranzitul intestinal, stimuleaza digestia si combat constipatia.
- Prin continutul de fibre (mai ales cele solubile), lintea ajuta organismul sa isi stabilizeze nivelul de zahar din sange.
- O cana de linte gatita asigura o treime din necesarul zilnic de proteine al unei persoane.
- Datorita continutului de fier, lintea este recomandata personelor care sufera de anemie, copiilor in crestere, bolnavilor in convalescenta sau femeilor aflate la menstruatie.
Ingrediente: Linte roșie decorticată
Prezentare: 500grame
Recenzii
Nu există recenzii până acum.