Ce conține:
- Lintea conține proteine, fibre solubile și insolubile, minerale: magneziu, potasiu, fier, cupru, mangan, complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, B9.
Cum se consumă:
- Clătiți lintea cu apă din abundență. Pentru a fierbe, utilizați trei cești de apă pentru fiecare ceașcă de linte.
- Soiurile de linte maro își păstrează cel mai bine forma după preparare.
- Se folosește în mâncăruri cu multe condimente sub formă de tocănițe cu legume și linte, pateuri, sau simplu fiartă condimentată cu ceapă crudă, în special verde.
- De asemenea se poate prepară o supă delicioasă de linte care fierbe repede odată cu legumele (ceapă multă, morcovi, pătrunjel, țelină).
Cum acționează:
- Oferă organismului un plus de antioxidanți, micșorează valorile colesterolului, este sățioasă și hrănitoare.
Pentru ce recomandăm:
- Are un gust similar cu fasolea, un timp de preparare mai scurt și nu provoacă flatulență.
- Un aliment vegetarian bogat în proteine și sărac în grăsimi și cu un conținut excepțional de fibre alimentare.
- Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin acțiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sânge.
- Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin încetinirea asimilării glucozei din alimente.
- Lintea este o sursă importantă de antioxidanți.
Istoric:
- Lintea este o plantă originară din Orientul Apropiat și a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentație, încă din Neolitic.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.