Ce conține:
- Hrișca este o plantă bogată în proteine, carbohidrați, fibre, vitaminele: B1, B2, E, minerale: magneziu, cupru, zinc, fosfor, aminoacizi esențiali: triptofan.
Cum se consumă:
- Hrișca poate fi considerată un aliment medicament, de aceea este folosită ca aliment de bază, în diferite diete, în regimul Oshawa și în cazul bolii celiace.
- Poate fi preparată la fel ca orezul cu legume, doar că timpul de fierbere e mult mai scurt.
- Se prepară din hrișcă și droburi, diferite sortimente de pâine, preparate dulci de tip budinci și produse de patiserie.
Cum acționează:
- Scade nivelul colesterolului din organism, echilibrează nivelul de glucoză și tensiunea arterială.
Pentru ce recomandăm:
- Hrișca are un rol important în menținerea nivelului scăzut de glucoză, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativă alimentară, dar și un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei.
- Este recomandată pentru cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare și hipertensiune arterială.
Istoric:
- Planta provine din Asia, fiind răspândită în Europa de mongoli și turci.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.