Ce conține:
- Grâul integral este bogat în proteine și fibre, conține numeroase vitamine: A, B, E, K, D, complexul B: B1, B3, B5, minerale: seleniu, mangan, calciu, magneziu, sodiu, clor, sulf, siliciu, cobalt, cupru, iod, 9 aminoacizi esențiali.
Cum se consumă:
- Prin fierbere, grâul se poate combina cu diferite legume, sau fructe cu miere, pentru stimularea digestiei în regimuri tip Oshawa.
Cum acționează:
- Ajută la o bună funcționare a sistemului digestiv, are efecte antioxidante, fiind o importantă sursă de fibre alimentare.
Pentru ce recomandăm:
- Grâul conține, în principal, fibre insolubile, esențiale pentru buna funcționare a tranzitului intestinal.
- Se știe că, în general, o dietă bogată în fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Istoric:
- S-a descoperit cultivarea acestei cereale în mileniul 8 î.e.n.
- Grâul este cereala de bază în alimentația multor popoare, fiind prezent sub numeroase forme.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.