Fulgi de porumb fără adaos de zahăr sunt bogați în vitamine A, B, minerale, fibre și carbohidrați complecși. Conferă sațietate de lungă durată și sunt potriviți nu doar pentru un mic dejun echilibrat, ci și pentru celelalte mese ale zilei. Fulgii sunt produși în Italia, după rețeta proprie a unei firme de familie cu tradiție, care în prezent dispune de utilaje de ultimă generație, pentru a crea cei mai gustoși fulgi din cereale. Îi poți servi cu lapte sau iaurt, fructe și miere. Pot fi incluși în preparate mai complexe, în deserturi sau diverse mâncăruri.
Beneficii:
- sursă bogată de carbohidrați complecși – cu un conținut în mod natural de aproximativ 81,4% glucide, dintre care doar 3% este constituit din zaharuri și prin aportul de fibre, fulgii de porumb sunt asociați cu o absorbție mult mai lentă în sânge a glucidelor. Acest tip de carbohidrați au rolul de a preveni diferențele bruște de glicemie. Totodată, eliberează gradat energie și conferă sațietate pentru o lungă perioadă de timp, fiind foarte hrănitori. Carbohidrații complecși se regăsesc mai ales în cereale și leguminoase.
- sursă de nutrienți, vitamine și minerale – fulgii de porumb conțin vitamina A, vitamine din complexul B (în special B1, B3 și B9, dar și B6, B2), vitamina E și minerale precum: fier, magneziu, mangan, fosfor, calciu, potasiu, sodiu. Vitamina B9 (folatul) susține formarea unor noi celule și creșterea țesuturilor, fiind benefic în timpul sarcinii. Vitamina B3 (niacina) împreună cu vitamina B9 pot previn apariția bolii Pellagra. De asemenea, vitamina B1 (tiamină) are rolul de a accelera metabolismul carbohidraților, stimulează producția de energie și, în același timp, susține funcțiile cerebrale și sănătatea nervoasă. Conținutul bogat în fier menține sănătatea sângelui și previne anemia.
- sursă de proteine – mai mult de 6g în compoziția a 100 g de fulgi. Combinate cu lapte (inclusiv vegetal), diverse nuci și semințe, vei crește în mod categoric aportul de proteine în alimentație. Proteinele sunt esențiale pentru repararea țesuturilor corpului, întărirea sistemului imunitar, echilibrul enzimelor și cel hormonal.
- susțin buna funcționare a sistemului digestiv – conținutul de fibre al fulgilor de porumb poate fi sporit prin adăugarea de fructe proaspete, nuci, pentru a susține digestia, motricitatea intestinală, putând preveni astfel constipația și diverse afecțiuni ale colonului. Fulgii de porumb au un ușor efect laxativ.
- ajută la menținerea sănătății plămânilor – datorită conținutului de beta-criptoxantină, un carotenoid similar beta-carotenului. Beta criptoxantina este un antioxidant eficient ce poate reduce efectele stresului oxidativ asupra organismului, eliminând efectele nocive ale radicalilor liberi. Caracterul antioxidant al acestui compus ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, prin intermediul acestui carotenoid, porumbul poate facilita menținerea sănătății plămânilor și prevenirea cancerului la plămâni.
- contribuie la menținerea sănătății oculare – fulgii de porumb conțin luteină, un carotenoid cu rol benefic pentru vedere și pentru sănătatea ochilor.
Ingrediente: mălai grișat (88%), malț de orz, sare – fără adaos de zahăr.
Prezentare: 250 grame
Recenzii
Nu există recenzii până acum.