Ovazul reprezinta o sursa nutritiva excelenta de carbohidrati si fibre, care ne dau energie, de vitamine si minerale cum sunt: vitamina B1, fier si fosfor. De asemenea, este cunoscut pentru bogatia sa in compuși antioxidanti care ajuta la protejarea sistemului circulator de ateroscleroza si pentru betaglucan, care poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 la reglarea nivelului de glucoza din sange
Beneficii:
- Continutul sau ridicat de fibre contribuie la functionarea corecta a intestinului
- Ajuta la scaderea colesterolului
- Sprijina normalizarea greutatii corporale, pentru ca iti da senzatia de satietate si astfel diminueaza apetitul.
- Gratie compusilor fenolici azotati, este un bun antiinflamator si impiedica inmultirea celulelor tumorale.
- Contribuie, prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organsim.
- Un studiu desfasurat de specialistii dela Universitatea Politehnica din Anconna a inclus ovazul cultivat natural intre cererealele biologice de calitate, care te ajuta sa lupti impotriva mancatului pe fond nervos si a constipatiei.
- Regleaza nivelul glucozei din sange
Fulgii de ovaz, un aliment important pentru sportivi
Fulgii de ovaz sunt potriviti in alimentatia persoanelor care practica sporturi de anduranta, cum ar fi alergarea, inotul sau ciclismul, dar nu sunt exclusi nici din dieta celor care practica si alte sporturi in genul atletismului sau culturismului, pentru ca au capacitatea de a oferi organismului energie. Pentru a beneficia din plin de proprietatile lor si a-ti imbunatati performanta in timpul antrenamentelor, inainte de maraton sau alte competitii sportive, include fulgii de ovaz in dieta ta zilnica, de la micul dejun si pana la prajiturile de case preparate cu ajutorul lor.
Fulgii de ovaz in alimentatia bebelusilor
Fulgii de ovaz pot fi introdusi in dieta micutului tau inca de la 6 luni, pentru ca fac parte din lista de cereale recomandate. In functie de varsta copilului, ii poti combina cu iaurt sau transforma in piure.
Contraindicatii:
Ovazul poate sa nu fie bine tolerat de cei care sufera de alergie si intoleranta la nichel. In ceea ce priveste persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten), se pare ca, in cercetarile de data recenta, s-a aratat, contrar a ceea ce se crezuse anterior, ca ovazul poate fi consumat, daca in timpul procesului tehnologic nu a fost in nici un fel amestecat cu proteinele de grau.
In afara de cele precizate mai sus, nu exista contraindicatii pentru fulgii de ovaz, nici la adulti si nici la copii, in alimentatia carora pot fi introdusi inca de le varsta de 6 luni.
Ingrediente: Fulgi de ovăz integral (Origine UE).
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.