Ce conține:
- Secara conține proteine, substanțe minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizină, tirozină s.a.), fibre.
Cum se consumă:
- Este utilizată în realizarea de preparate de brutărie și patiserie.
Cum acționează:
- Aduce un aport de vitamine și minerale organismului.
- Fibrele contribuie la o digestie sănătoasă și la un tonus general mai bun.
- Triptofanul oferă indivizilor care consumă făina de secară o stare de bine.
Pentru ce recomandăm:
- Recomandăm făina de secară în stări de demineralizare și în carențe de vitamine.
- Este benefică și în restabilirea sănătății sistemului digestiv.
Istoric:
- Secara există încă din Antichitate. Era parte din flora spontană din zona Asiei Mici, de unde s-a răspândit în Europa.
- Făina de secară este măcinată pe o moară tradițională cu pietre. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.