Ce conține:
- Conține 7 aminoacizi esențiali și vitamina B3. Este bogată în fibre, dar lipsită de zaharurile pe care le găsim în făina albă.
Cum se consumă:
- Este utilizată în realizarea de preparate de brutărie și patiserie.
Cum acționează:
- Orzul este sățios, benefic pentru digestie și conferă energie pentru o zi solicitantă.
- În compoziție figurează și ocotrienolul, un antioxidant care acționează asupra nivelului colesterolului și ajută la restaurarea sănătății sistemului cardiovascular.
- După o masă care include orz, nivelul zahărului din sânge nu înregistrează o creștere.
- Previne apariția de cheaguri.
Pentru ce recomandăm:
- În stări de hipercolesterolomie și pentru sănătatea sistemului vascular.
- Este benefică pentru stomac și colon și conferă un tonus bun celui care o consumă.
Istoric:
- Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca și zona balcanică de est. Mărturiile istorice cele mai vechi despre orz datează din anii 10 500 i.e.n.
- Începând cu anii 8.000 î.Hr. în Egiptul Antic, orzul apare ca orz sălbatic (Hordeum vulgare), iar de prin anii 7.000 î.e.n. se face o cultivare selectivă a orzului în același Egipt antic. De prin anii 5.000 î.e.n. se cultivă orzul și în Europa centrală (sursă: Wikipedia).
- Făina de orz este măcinată pe o moară tradițională cu pietre. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.