Ce conține:
- Făina de hrișcă are un conținut crescut de niacină, riboflavină, piridoxină și tiamină. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier și potasiu.
Cum se consumă:
- Hrișca poate fi consumată in sărmăluțe, tocănițe. Făina este utilă în panificație, putând înlocui făina albă de grâu.
Cum acționează:
- Hrișca este un superaliment, o cereală care conține minerale și fibre care fortifică organismul.
- Este benefică pentru sistemul vascular, este săracă în grăsimi și calorii – dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet.
- Scade tensiunea, menține sănătatea colonului, este un atu în prevenirea pietrelor biliare.
Pentru ce recomandăm:
- Benefică în tratamentul preventiv al arterosclerozei, al bolilor hepatice și de inimă.
- Pentru obținerea unui tonus mental bun, datorită conținutului de triptofan.
Istoric:
- Făina măcinată pe o moară tradițională cu pietre. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
- Hrișca este o cereală cu popularitate crescută în Ucraina, Rusia, Bucovina.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.