Descriere:
Fructele conţin acizi graşi cum ar fi acidul petroselinic, substante proteice, amino-acizi, sitosterols, tocoferoli, cumarins, acid caffeic şi acid chlorogenic. Substanţa aromatica conţinuta – coriandrol – este un foarte bun adjuvant în tratamentul de cancer la ficat. În acelaşi timp, frunzele de coriandru reprezintă o sursă puternică de vitamina A, C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu şi potasiu. În cantităţi mici, conţine, de asemenea, niacina, vitamina B6, fosfor si zinc.
Actiuni si recomandari:
- Diabetul zaharat.
- Colesterolul.
- Hipertensiunea arteriala.
- Digestia.
- Inflamatia.
- Infectia.
- Cancerul.
- Insomnia.
- Vitamina K.
Mod de utilizare:
- Se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate: supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri si muraturi.
- Se poate consuma si sub forma de pulbere, macerat la rece sau ceai (infuzie: 1 lingurita de fructe zdrobite la 200ml apa fierbinte, 2-3 cani/zi)
- Cu alte cuvinte, fructele de coriandru sunt folosite ca un stimulent pentru secreţia gastro-intestinala, sedativa şi carminativa. El amelioreaza durerile abdominale, reduce spasmele digestive si se dilata. Coriandrul este, de asemenea cunoscut ca un bactericid si fungicid . Are, de asemenea, o influenţă bună asupra sistemului neuronal si stimuleaza memoria.
- Este un puternic carminativ (elimină flatulentele intestinale) şi agent spasmolitic. Pentru cei care suferă de diabet, ar trebui să se ia în considerare faptul că seminţele de coriandru reglementează nivelul de insulină şi scăde nivelul de colesterol.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.