Ce conține:
- Acizi grași, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale: mangan, fier, calciu, magneziu.
Cum se consumă:
- Sub formă de macerat: seara se adaugă 3-7 cuișoare măcinate într-o cană cu apă, se acoperă și se lasă până dimineață.
- Cuișoarele pot fi folosite la prepararea dulciurilor și a vinului fiert.
- Turta dulce a sărbătorilor de iarnă nu poate fi lipsită de gustul cuișoarelor.
- Pot fi folosite pentru condimentare în diverse mâncăruri, dulciuri sau băuturi.
Cum acționează:
- Au proprietăți antiseptice, carminative au proprietăți antivirale și antimicrobiene, sunt un anestezic natural, au efect tonic cardiac.
Pentru ce recomandăm:
- Întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc circulația periferică, calmează durerile de dinți, stimulează digestia, combat infecțiile ORL.
Istoric:
- Cuișoarele sunt originare din insulele Moluce, acum parte din Indonezia. Astfel, cuișoarele au fost folosite ca medicament în China, încă din anul 3 î.Hr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.