Ce conține:
- Pe lângă uleiul volatil, fructele de anason conțin lipide, zaharuri și minerale.
Cum se consumă:
- Anasonul stelat are o utilizare limitată în Occident.
- Se folosește la vinul fiert, la deserturi (turtă dulce) și lichioruri.
- Se regăsește în multe rețete specifice bucătăriei chinezești.
- Se utilizează frecvent în preparatele asiatice ce conțin carne de pui, rață sau porc.
- Este asociat mai ales cu dulciuri și băuturi tradiționale de Crăciun.
- Din anason se prepară un lichior tradițional grecesc renumit pentru aromă sa.
Cum acționează:
- Stimulent al funcțiilor pancreatice, antispastic, carminativ, aromatizant, expectorant, stimulează apetitul, are efect stimulant asupra centrilor respirației și circulației.
Istoric:
- Arborele de anason stelat este peren și este cultivat mai ales în China și Japonia.
- Fructele sunt culese înainte de coacere, apoi uscate la soare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.