NOU!Descopera cele mai noi PACHETE PROMOTIONALE!

[wd_asp id=2]

Ceai de Nalba Mare 50gr - Stefmar

4,20 lei

Stoc epuizat

Beneficii:

Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele. Este vorba de Althaea officinalis L, numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folos­esc florile, frunzele si radacinile; Althaea rosea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile; Mlva glabra Desv. – nalba-de-cultura; Malva silvestris L. – Nalba-de-padure, colaceii-babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele; Malva neglecta Wallroth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrbuinteaza numai frunzele.

Efecte:

Actiune interna secretolitica pulmonara, emolienta, expectoranta, antiinflamatoare a aparatului respira­tor, renal si gastro-intestinal (datorita sebstantelor mucilagi-noase si produsilor de hidroliza ai acestora).

Mod de utilizare:

Intern, sub forma de ceai (macerare la rece), la inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita) precum si in infectiile renale si tulburari gastro-intestinale.

Extern: actiune emolienta si antiinflamatoare. Frunzele si florile se utilizeaza extern sub forma de ca­taplasme, ca emolient si calmant. Se recomanda in laringite, traheite, spalaturi vaginale, ten uscat. Frunzele de nalba in amestec cu flori “de musetel si cu capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare.

Sub forma de clisma se folosesc in hemoroizi. Pe tenul uscat si cu riduri se folosesc comprese care se tin timp de 10-15 minute. Radacinile tinute in gura inlatura raguseala, iar la copii se folosesc pentru a favoriza aparitia dentitiei.

 

Intern: macerare la rece o lingura de radacina in 200 ml apa, la temperatura camerei, timp de 25 minute; dupa strecu­rare se adauga un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, pentru a nu se produce iritatii stomacale. Cantitatea se bea fractionat, in 4-5 reprize in decursul unei zile, indulcit.

 

Extern: infuzie – 2 linguri de frunze in 200 ml apa clo­cotita; se utilizeaza in furunculoza. Decoct: 20 g radacina la 100 ml apa rece; se fierbe timp de 20 minute; se utilizeaza sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului (laringite, traheite) si in spalaturi vaginale. Decoct (in cosmetica): 30 g radacina maruntita la 450 ml apa rece; se fiebe 15 minute; se utilizeaza sub forma de com­prese pentru tenul uscat si riduri.

Prezentare:

50 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai de Nalba Mare 50gr – Stefmar”

Te-ar mai putea interesa și..

BIOVE SRL utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a BIOVE SRL cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.