Principii active:
Macesele au un conținut bogat în vitamina C, iar în cantități mai reduse conțin și vitamine precum A, B1, B2, PP și K. Acestea mai conțin acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri esențiale, lecitină și minerale cum ar fi calciu, magneziu fier, potasiu.
Acțiune:
tonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant, stimulează secreția urinară.
Întrebuințări principale:
Intern: avitaminoză, inapetență, sursă de vitamina C, răceală și gripă; oboseală, convalescență, tulburări de circulație periferică, litiază renală, sechele de hepatită, afecțiuni ale ficatului, diaree.
Mod de preparare:
Intern: infuzie-peste o linguriță cu plantă se toarnă 250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă și se lasă in repaos 10-15 minute, după care se strecoară.
Utilizare / administrare:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.