Principii active:
Macesele au un continut bogat in vitamina C, iar in cantitati mai reduse contin si vitamine precum A, B1, B2, PP si K. Acestea mai contin acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri esentiale, lecitina si minerale cum ar fi calciu, magneziu fier, potasiu.
Actiune:
tonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant, stimuleaza secretia urinara.
Intrebuintari principale:
Intern: avitaminoza, inapetenta, sursa de vitamina C, raceala si gripa; oboseala, convalescenta, tulburari de circulatie periferica, litiaza renala, sechele de hepatita, afectiuni ale ficatului, diaree.
Mod de preparare:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara.
Utilizare:
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare:
50 g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.