Contribuie la:
Intern:
- sustine digestia si purificarea organismului,
- ajuta la mentinerea functiei normale a ficatului,
Extern:
- efect emolient si placut asupra gatului, faringelui si corzilor vocale.
Ingrediente
patlagina (Plantago lanceolata) – frunze.
Forma prezentare:
50g
Mod de administrare
Intern:
- Pulberea – planta se macina cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita cu pulbere de patru ori pe zi. Pulberea se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie, pe zi cu 30 minute inainte de masa.
Extern:
Pentru efectul emolient si placut asupra gatului si corzilor vocale, se fac spalaturi bucale sau gargara cu macerat sau cu infuzie de planta.
In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani, se fac 10 zile de pauza.
Contraindicatii
Intoleranta la patlagina.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.