Ceai de cimbrișor:
- Susține funcționarea normală a sistemului digestiv și prin, efectul antiinflamator, ușurează digestia gastrică.
- Contribuie la sănătatea sistemului urinar.
- Susține sănătatea căilor respiratorii.
- Împrospătează respirația.
- Menține sănătatea digestivă prin stimularea digestiei.
- Prezintă acțiune antiinflamatoare și în aplicații externe.
Ingrediente:
Partea aeriana a plantei de cimbrisor (Thymus serpyllum)
Principii active: acizi triterpenici, tanin, flavonozide, rezine și ulei volatil. În uleiul volatil au fost peste treizeci de componente, printre care timol, terpinen, ρ-cimen, linalool, mircen, α-pinen, eugenol, carvacrol și α-thujen.
MOD DE UTILIZARE:
Intern: infuzie-peste 1-2 lingurite cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Extern:
– sub forma de infuzie, se utilizeaza ca bai aromatice calmante pentru sistemul nervos, singur sau asociat cu alte plante aromatice;
– infuzie concentrata din 30-40 g planta la 1 litru de apa clocotita, cu care se fac apoi bai locale, lotionari capilare, gargara.
Atentionari:
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Contraindicaţii:
Congestie cerebrala, insuficienta pancreatica.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.