Contribuie la menținerea nivelului normal de colesterol și de trigliceride.
Ingrediente:
Frunze de ceai verde, ventrilica, păpădie, cicoare, frunze de rozmarin, frunze de anghinare, ulei esențial de lămâie.
Efect:
- Acțiunea hipocolesterolemiantă a acestui ceai se datorează efectelor combinate ale plantelor din compoziția sa.
- Ceaiul verde contribuie la reducerea colesterolului LDL, datorită taninurilor catehice din compoziția sa.
- Păpădia și anghinarea scad biosinteza de colesterol și alături de cicoare stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari și protejează ficatul.
- Ventrilica și rozmarinul reduc nivelul colesterolului și lipidelor din sânge, având totodată și importante proprietăți antioxidante.
Recomandări:
Lipide și colesterol mărit, prevenirea aterosclerozei.
Contraindicații:
Nu se indică administrarea la copii sub 12 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină și alăptare:
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.
Mod de preparare:
Peste 1 linguriță amestec de plante, se toarnă 200 ml apă clocotită și se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Mod de administrare:
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, între mese.
Durata unei cure este de 2-3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Prezentare:
50 g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.