Ce conține:
- O sursă bogată de minerale ca potasiu, calciu, magneziu, fier și mangan. Vitamine: complexul B, C.
Cum se consumă:
- Cardamomul are un parfum deosebit, fin și puternic, dulce și iute, ce lasă pe limba un gust de lămâie, camfor și portocală. Poate fi folosit întreg sau măcinat, sub formă de pulbere, în cafea sau ceai, pentru prăjituri, dar și pentru diverse preparate culinare.
Cum acționează:
- Cardamomul are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antivirale și antifungice.
- Este frecvent utilizat în Asia de Sud pentru tratamentul infecțiilor gingivale.
Pentru ce recomandăm:
- Cardamomului i se atribuie și un efect de înviorare a întregului organism și de reglare a tranzitului intestinal.
- Cardamomul este folosit pentru afecțiuni digestive, infecții ale gingiilor, congestie și pentru dizolvarea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi.
Istoric:
- Cardamomul este o plantă originară din India și Sri Lanka, din aceeași familie cu ghimbirul.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.